03 Ağustos 2012

küçük ekmek (brötchen) yaptım

Böyle evde yapılmış, değişik ekmekleri; çörekleri çok severim hele bir de sıcak sıcak mis gibi kokarken yemeye bayılırım, arada farklı tarifler denerim, baharatlı ekmek, mısır ekmeği bu sefer de internetten bulduğum tarifi biraz değiştirerek kendime uyarladım ve sonuç tam benlik, harika bir ekmek oldu, kuzenim de tattı ve çok beğendi. Bakalım  ne düşüneceksiniz.

Malzemeler:
4 su bardağı un
2 su bardağı kepek unu
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
3/4 paket yaş maya
3 tatlı kaşığı şeker
3 çay kaşığı tuz

Yapılışı: 
Tüm malzemeleri karıştırarak bildiğimiz mayalı hamur yapıyoruz ve kabarması için yaklaşık 45dk bekliyoruz ve yağladığımız tepsiye göz kararı kaşık yardımıyla hamurları koyuyoruz, bu malzeme ile büyük boy bir fırın tepsisi doluyor ve 200 derecede pişiriyoruz sonra afiyetle mideye indiriyoruz, hafif; kahvaltıda yenilebilecek lezzetli bir ekmek oluyor.
Afiyet olsun nisan yağmurları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...