16 Kasım 2012

zencefilli ve limonlu bitki çayı (ginger tea)


Hava sıcaklığının düşmesiyle grip salgınının baş gösterdiği şu günlerde bağışıklık sistemini destekleyen vücudun direncini artıran ve soğuk algınlığına iyi gelen zencefil çayı, bu aralar sık sık yaptığım ve severek içtiğim sıcak lezzetler arasında, hazır yapmışken paylaşmadan olurmuuu? efendim buyurun bakalım beğenecek misiniz bu bitki çayını?
Malzemeler:
küçük bir parça taze zencefil
yarım limon
3 bardak su 
bal
Yapılışı:
Zencefilleri ince ince doğruyoruz ve daha sonra kibrit çöpü gibi kıyıyoruz ve yaklaşık 15 dk kaynatıyoruz içerisine yarım limon sıkıp balla (çok kaynar su ve çaylarda kullanılmamalı) tatlandırarak afiyetle mideye indiriyoruuz zencefilin yoğun bir aroması var eğer acı ya da ağır gelirse kaynar su ile seyreltebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...