09 Ekim 2013

oyster soslu tavuklu noodle

1 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
1 avuç ince doğranmış lahana
1 çay bardağı minik parçalar halinde brokoli
1 adet kırmızı salçalık biber
3 adet yeşil soğan
2 diş sarımsak
1 kaşık nişasta
8 kaşık soya sosu
2 kaşık oyster sos (isteğe bağlı)
tuz- karabiber

Wok tarzında geniş ve yapışmaz bir tavaya (ben seramik tava kullanıyorum) bir miktar yağ koyuyoruz ve julyen doğranarak nişastaya bulanmış tavukları hızlı ateşte sadece pembeliği gidene kadar sulandırmadan pişirip ocaktan alıyoruz. Aynı tavaya ince kıyılmış soğan, sarımsak, julyen doğranmış havuç ve julyen doğranmış kırmızı biberi  ilave ederek yine hızlı ateşte pişiriyoruz hafif ölmeleri yeterli. Daha sonra lahana ve brokoliyi ilave ederek hafif öldürüyuz ve en son iri doğranmış yeşil soğanları ekliyoruz soya sosu ve karabiberi de ekleyerek çevirdikten sonra noodları ve oyster sosu ekleyip son kez tavada söyle bir çevirip üzerine permesan ile servis yaparak afiyetle mideye indiriyoruz.

                 Afiyet olsun.
(yeni tarifler ile resimli anlatım çok yakında nisan yağmurlarında)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...